Umbraco !

Umbraco är en flexibel plattform som kan användas som grundplatta för att bygga webbapplikationer och webbpubliceringssystem. Och det funkar lika bra om man vill skapa mobila webbplattformar!
Just nu körs runt 120.000 webbplatser runt om i världen på Umbraco. Alla brancher och språk finns representerade.

Umbraco -logoNågra av världens största företag använder Umbraco, t.ex. Microsoft, Peugeot och Toyota. En anledning att företagen väljer Umbraco är att det låter dem bygga sina webbplatser som de vill ha dem. Det är dessutom enkelt att uppdatera och underhålla informationen på webbplatserna. Om inte grundfunktionaliteten räcker går det fort att skapa anpassade funktioner.

Öppen källkod

Utveckling / DesignUmbraco är en gratis, öppen-källkods webbpubliceringssystem byggt med Microsoft .Net. Det är lätt att använda, lätt att förstå och kan byggas ut med hjälp av standardiserade verktyg och programmeringsspråk så som: HTML, CSS, jQuery, C# och Asp.Net.

Umbraco är dessutom en fröjd för en designer eftersom plattformen inte kompromissar på några plan. Den ger designer och utvecklare full frihet att skapa form och funktion som ser ut på det sätt som kunden önskar. Ett publiceringssystem som inte är ivägen helt enkelt!

Support och underhåll

Finns det support när programvaran är gratis? Umbraco skapades ursprungligen av dansken Nils Hartvig. Idag jobbar han och ett stort team dedikerade utvecklare med att säkerställa och vidareutveckla Umbracos kärna. Runt dem finns en än större, växande och fungerande community där vi ingår som bidrar med alltifrån testning, nya funktioner, moduler samt hjälper varandra att hitta lösningar på problem. 

Umbraco har dessutom fullt stöd ifrån Microsoft. Dels jobbar Umbracos kärn-team tätt ihop med Microsoft labs som hjälper till att validera och testa nya funktioner som implementeras i Umbraco. Dessutom har Microsoft själva valt att flytta över flera av deras större webbplatser till Umbraco så som www.asp.net, www.msdn.com och www.technet.com.